Oh Mani-tú, Mani-tú!, El Blog del Wuniatu" /> Oh Mani-tú, Mani-tú! | El Blog del Wuniatu" />

« Home | Aficions » | VI(r)US, per JM Calleja » | De pollastre meditationes » | La sargantana » | La vida canina » | Cagamànecs » | El Zorzal Criollo » | Tord Air Force One » | L’osez-No! » | Un bitllet amb Baudelaire » 

diumenge, de novembre 20, 2005 

Oh Mani-tú, Mani-tú!


Un dels avantatges de tenir un govern antonomàsic del PP és que, com són una colla d’arreplegades del Beaterio de santa Maria Egipcíaca, es veu que tenen línia directa amb deunostresinyor. Així, l’altre dia, el president Mar-i-cel Duchamp li demanava a Zapatero (El prisionero del Tripartit, no pas «El prisionero de Zenda») que creara uns bancs d’aigua. A mi, això dels bancs em va esgarrifar. No per res, sinó perquè com més va, més es vampiritzen —i ens vampiritzen els bancs— amb les comissions que cobren. Així que se’m van posar els pocs cabells que em queden de punta.
Zapatero va respondre molt bé, de la mateixa manera que va respondre molt bé als retrets que Mar-i-cel Duchamp li va fer sobre el finançament de la Copa d’Amèrica (aquella que no té xocolata, nata, ni bífidus actius, sinó pasta gansa per al terreny ben adobat dels especuladors).
Però clar, com el surrelista Duchamp és d’aquells de la religió de la Conferència dels Maniflassaires (qualsevol dia assistirem al primer episodi de la mitra borroka; ui, perdó! de la mitra barroka; fotre, quin lapsus teclae!). Va ser demanar els bancs d’aigua i començar a ploure a bots i barrals (supose que ploure a bots i barrals al Diccionari de Panhispanismes es dirà «llover a latas y porrones» —per a quan un diccionari de Pancatalanismes, Panemetaiguamdelebrems, Pancakes o Panvalencianismes, de Pantaleón y las Visitadoras, xicons de la Lokadèmia Valenciana de la Llengua o estómacs agraïts de la Ciutat de les Llengües Bífides?) i plou, ma come piove que diria Paolo Conte... i hem hagut de treure, també, com cantava Paolo Conte, «Gli impermeabili»:«Scendo giù a prendermi un caffè. ... scusami un attimo... passa una mano qui, così sopra i miei lividi... ... ma come piove bene sugl'impermeabili...». I és que quan els bisbes no enlairen rogatives del Pluviam et gratiam, ho fa el PP. S’ha produït una inversió/perversió dels termes: abans els bisbes i els xuplaciris enlairaven oracions i resos perquè plogués. Ara són brokers i juguen a borsa. Si resen, és contra Catalunya (que no ha perdut les essències dels aromes de Montserrat, dit siga de passada) i clar, si els bisbes no demanen la pluja, com ho feien també els xamans dels xeroquis, arapahoes, els navajos, sioux, etc. (Oh, Mani-tú!, Mani-tú!), ho han de fer els polítics de missa diària. Això sí, no sé com li anirà aquesta aigua a la desballestada església de la Sagrada Família de Castelló, un perill públic. Clar que, si en comptes de passar a una església del barri dels Mestrets, li hagués passat a la cocatedral de Santa Maria (obra de todos) un altre gall hagués cantat no només per al bisbe, lost in traslation, sinó per a la corporació municipal...
Mentre, la pluja cau mansa i callada: una benedicció pels camps i un caos circulatori a dintre de les ciutats, perquè tothom té cotxe, hipoteca, préstec per la plaça de garatge, apartament a la costa... i així els bancs fan el que els peta i, com més va, més ens sagnen. Però plou i tots hem d’agrair-ho: Duchamp, Breton, Dalí, Llorca (ARB), Buñuel, Sentandreu, els bisbes, la gamba de Miravet, l’aguilutxo malastruc, l’estació de Renfe (que haurà de treure de bell nou els submarins) i Josety, que, a ben segur, encetarà un nou debat ciutadà sobre el forat (negre?) del pantà de Maria Cristina me quiere gobernar i a mí se me lleva, se me lleva, la corrienteeeeeee! Buenas notxes, bona nit!

Publicat a Levante de Castelló el 13 de novembre de 2005. Foto cortesia de Google ;-)

Hagiografia del Wuniatu

  • Sóc Wuniatu
  • Sóc a Wallis & Futuna
  • Les meues dades personals no tenen cap interès o són d'interès molt baix
La meua vida i miracles
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from wuniatu. Make your own badge here.
Powered by Blogger
and Blogger Templates