Ciclons, tornados, El Blog del Wuniatu" /> Ciclons, tornados | El Blog del Wuniatu" />

« Home | Oh Mani-tú, Mani-tú! » | Aficions » | VI(r)US, per JM Calleja » | De pollastre meditationes » | La sargantana » | La vida canina » | Cagamànecs » | El Zorzal Criollo » | Tord Air Force One » | L’osez-No! » 

diumenge, de novembre 20, 2005 

Ciclons, tornados


Ja tenim ací els ciclons, els tornados i demés gent de mal viure. El de les Useres és un arrancapins i garroferes qualsevol. El tornado polític de l’Alcora (a falta de propostes de noms femenins, com fan els amics d’Aznar, hauríem de batejar-los amb noms d’insignes polítics locals) se’n diu Francisco Tomás Puchol, de qui sempre he dit que la vestimenta que es gasta per a les grans ocasions em recorda els westerns-comèdia. Westerns tan memorables i hilarants com ara «El club social de Cheyenne», on eixia Henry Fonda. També em recorda, la vestimenta, els tafurs de l’època daurada dels vapors de pales del Mississippi, tan ben descrits en l’obra literària de Mark Twain. Es veia venir, el PP, tan cohesionat com la pedra de Borriol, comença a clivellar-se, Niaroooooooo! Niarooooooooooooo! Naaaaaaaaa! Deu ser cosa de l’efecte hivernacle, de la grip aviària, del Moriles Montilla o del Tripartit, on anirem a parar?
Els ciclons de la costa, en canvi, no tenen nom. Com no siga de pel·lícula de por, també descollonant, de Roman Polanski: «El baile de los vampiros», film aplicable no només als ballotits de regidors i regidores de Benicàssim: la regidora quan vota, sempre mira el ballador; si li penja o no li penja la punteta de pundonorrrr! (que deia la cançoneta popular).A Benicàssim s’hi produeixen curioses semblances cinematogràfiques: hi ha un regidor que és una escopinyada de Groucho Marx. Prova d’agudesa visual per als lectors i les lectores: esbrineu qui és, i al guanyador o guanyadora li dedicaré l’article de la setmana que ve. (Podeu enviar les vostres respostes a l’adreça electrònica del diari).
La costa ha patit ciclons i tornados i, com deia la setmana passada, o l’altra, també hipoaullidoshuracanados. És mala cosa, com que el Mediterrani és un mar interior, un immens abocador de l’Europa del Sud, han tingut poca virulència, de moment. Però si el planeta continua rescalfant-se, qui ens diu que qualsevol dia, no arriba un tsunami o un tornado capaços d’engolir-se tot el Mercat del Dilluns de Castelló, parades de bajoques, roba a bon preu i fins i tot les agüeles? És mala cosa: perilla l’estabilitat del sector turístic, un guiri amb una videocàmera pot fer més mal que una d’aquestes tronades. T’agafa quatre planos de la mànega d’aigua, quatre pins, dues palmeres i una garrofera esberlats i ja tenim la tragèdia muntada. Si a això afegim l’agosarada presència d’algun repòrter o reportera tirant-li de la llengua i fent que el guiri es cague en el tour operador, ja tenim el pollo muntat, amb grip aviar o sense. Això per no parlar de l’Aerotord de la Vilanova. Ojo al Cristo, que es de plata! Com se’n vagen quatre teules o una antena de la torre de control, del pitote no ens salva el controlador aeri més pinturero. Ítem més, si a algun tronat/tornat se li acut eixir a la tele parlant del triangle màgic perfecte que delimiten el far de l’Illa Grossa, la Creu del Bartolo i la torre de control de l’Aerotord de la Vilanova i diu que això és una zona d’alta energia paranormal amb abduccions, seduccions comissionistes, teletransportacions i poltergeists (no ja immobiliaris, sinó dels altres), vamos daos.
El que ha passat a Estats Units i a Mèxic, ens ha de menar a la reflexió serena. I de pas, a netejar el forat del pantà de Maria Cristina i la imatge dels polítics locals, que semblen bitlleteres i fons d’inversions de dues potes. Portem una setmana sense bisbe, i a mi què? Buenas notxes, bona nit!

Publicat a Levante de Castelló el 20 de novembre de 2005 (30 anys no són res!).

Hagiografia del Wuniatu

  • Sóc Wuniatu
  • Sóc a Wallis & Futuna
  • Les meues dades personals no tenen cap interès o són d'interès molt baix
La meua vida i miracles
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from wuniatu. Make your own badge here.
Powered by Blogger
and Blogger Templates