« Home | Un bitllet amb Baudelaire » | CyberPoem 2.1 » | Mentides i drets » | Fascicles » | Del que diu Levante de Castelló sobre l'Osez-no! d... » | Xupacabras vs Osez-no! Aparició a El Toro! » | Panderoles, xim pum, tracatrac » | 2001, una rajoleta sideral » | Menjar des del Perxe » | Postal del Perxe » 

dijous, de setembre 15, 2005 

L’osez-No!


Des de fa dies que ja no se sent a dir res del presumpte «osezno» que ha aparegut pels voltants i, fins i tot, dins de la bonica localitat de El Toro (El Bou, com diu l’amic Manel Collado), famosa per les vaques braves, el singular entorn paisatgístic o les mai ben prou ponderades tòfones negres: la Tuber melanosporum o Diamant del Perigord (que és una regió francesa que no hauríem de confondre amb cap ampliació urbana o PERI de Castelló...). I tu, benvolgut lector o benvolguda lectora (que una servidora, a diferència dels bisbes, us estima a tots, sigueu heteros, homos, o seitons en vinagre) et preguntaràs: «i aquest moniato per què escriu al titular osez-No! En comptes d’«osezno» o «cadell d’ós», com seria preceptiu, segons el precepte preceptual preceptiu? Doncs, benvolgut lector, lectora, hetero, hetaira, homo o seitó en vinagre: molt senzill, perquè crec que no estem davant ni, especialment, darrere: sobretot perquè l’animaló sempre ha sigut vist de cul, d’un osezno. El mateix neologisme que vaig determinar, ja ho diu ben a les clares: osez-No! Que és com dir que no estem davant d’un cadell d’ós, ni de l’ós Bubu, que era el company minimalista de l’ós Iogui, de Yellowstone, ni de l’osset Misha, el de les Olimpíades de Moscou, que aquest ja deu ser un ós cepat o una pelleringa de museu. Per les descripcions que ha publicat Levante de Castelló, que ha seguit el tema amb l’exquisitesa i el rigor que caracteritza aquest diari, que és el meu, que és el vostre, sigueu heteros, homos o seitons en vinagre, podria tractar-se d’un coala, però tampoc crec que un coala anés a parar a El Toro (sí, sí, ja sé, El Bou, amic Manel Collado) perquè les vegades que he anat per allà no recorde haver vist cap eucaliptus. I ja se sap: un coala sense eucaliptus és com un hivern sense flors, com una primavera sense neus, o com el Rechne de Valènsia sense l’aigua de l’Ebre (tot destarifos deguts a la mà sinistra de l’efecte hivernacle o a los intereses bastardos del Tripartit). De ser un coala hauria pogut sobreviure anant a la farmàcia del poble (o dels pobles de la contornada) i nodrir-se de caramels balsàmics d’eucaliptus, olis essencials d’aquest arbre o galindaines d’aromateràpia i flors escollides de Johann Sebastian Bach, però supose que l’hagueren delatat o que alguna agüela (esperem que no, pobretes) hagués patit un cinc-de-copes en veure aparèixer l’animalet, pelut i exòtic (luciferí, al capdavall) mentre ella només anava a per la recepta del Tanakene o a mirar-se la tensió o a per un laxant, que vaig molt restrenyida i crec que tinc una parada, perquè em note com unes pilotilles aquí a la panxa, però mira que no hi ha manera que faça de ventre i això que ahir per a sopar només em vaig menjar dues prunes seques i un got d’aigua i una cullerada d’oli d’oliva i després em vaig posar un repositori de glicerina Toby...
No, no, no! Tres vegades no! no! no!: No, no, no! No, no, no! No, no, no! Definitivament és un osez-No! I què és, us preguntareu? Doncs, si la criptozoologia no falla; i sembla no fallar, que a El Toro es van desplaçar, com ja va informar aquest diari, una parella d’investigador de l’Institut d’Estudis (s)Exobiològics, però encara no han dit ni mu ni aquest osez-No! és meu... deu ser una nova manifestació del conegut xupacabras que ja fa anys que volta per la demarcació de Castelló. El xupacabras es veu que ha pujat a comprovar com va la sequera per l’interior, atès que li agraden molt els rovellons, i sembla ser que s’ha esperat a veure si plovia abans d’entrar en hivernació-
He sostingut aquesta tesi del xupacabras al meu blog: http://wuniatu.blogspot.com i una amable lectora, Josephine Matamala, em posa un post amb una jota sobre aquest animalutxo. Com que és una perla de la literatura oral criptozoològica, no puc deixar de reproduir-la ací i desitjar-vos buenas notxes, bona nit!: «Ustedes se toman esto del xupacabras a cachondeo pero es una cosa muy seria. En un pueblo de Teruel cantan una jota dedicada a ese animal que dice así: “Por la calle abajo va un / xupacabras echando botes / i se sube por las tapias / pa no disparar los cepos”. La música popular está basada en hechos reales. Atentamente i sin ànimo de polemizar. Josephine».

Article publicat a Levante de Castelló, diumenge 11 de setembre de 2005.

Benvolgut client,

no sé si sabrà la relació entre el txupacabras i les VortexValves. És prou evident: Hasta el chupacabras necesita ahorrar dinero en gasolina o si no ho entèn: Even Chupacabras need to save money on gasoline. Si segueix la notícia veurà que la Josephine M. tenia raó.

Aprofito per comunicar-li que la Josephine s'ha convertit en la nostra obrera més eficient,

Adoquins Som i Serem SL
(Adoquines semos y serenos SL)

Benvolgut Sr. gerent d'Adoquins SS:
Deixeu-me agrair-vos de bestreta la deferència que mostreu envers aquest Wuniatu i el seu blog (que és també el vostre).
Sempre he dit que sóc un ignorant (i el vostre post ho demostra empíricament): desconeixia aquesta pàgina i per això us estic doblement agraït, atès que em fornirà de noves dades sobre el nostrat xupacabras.
Evidentment, mai no he dubtat de la certesa de la sra. Matamala i del pou de saviesa popular que sembla que és (o a mi m'ho pareix).
Saludeu-la ben afectuosament de mis partes i tingueu a bé postejar adoquins i josephinismes sempre que us vinga de gust.
Dic això perquè, parafrasejant Raimon: "qui ja ho sap tot que no vinga a postejar-me (...) Sempre he blogat per a qui vulga aprendre perquè jo també aprenc de qui em postejaaaaaa..." i galindaines i nirlindinguis per l'estil.
Suyo afectadísimo que lo és,
Wuniatu

Publica un comentari

Hagiografia del Wuniatu

  • Sóc Wuniatu
  • Sóc a Wallis & Futuna
  • Les meues dades personals no tenen cap interès o són d'interès molt baix
La meua vida i miracles
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from wuniatu. Make your own badge here.
Powered by Blogger
and Blogger Templates