Vers l'escriptura del caos?, El Blog del Wuniatu" /> Vers l'escriptura del caos? | El Blog del Wuniatu" />

« Home | Caderneres » | Ferran Sáez ataca de blog nou » | Concurs de pets » | A tu lado semos mutxas » | Pam! Pam! Aeroclub! » | La ràfia » | El mío es peor » | Dopatge municipal » | Los Cinco tornen a l'atac » | Jocs florals » 

dijous, de juny 23, 2005 

Vers l'escriptura del caos?

Doncs res, x tokar-li allò q no sona (el clarinet del meu avi, per exemple) a més d'1 amb les galindaines aquestes de si els blogs s'han d'actualitzar o no... que si la llet de burra és més hidratant que la d'ase guit, etc., res millor que pujar cosetes, tacita a tacita, a l'ombra dels envans de ca una servidora, que certes coses (com la xocolata Valrhona, mmmmm!), amb la calda que fot, al sol es fonen... Avui li toca a un article que em va dedicar el passat octubre Roger Costa-Pau a l'Avui. Quan el va escriure no érem amics, ni ens coneixíem de res. Ara sí, si no m'erre que erre, el vaig conèixer el 25F passat a un bareto de la Plaça de la Independència de Girona. Ponç Puigdevall i una amiga meua són testimonis...

Vers l'escriptura del caos?
POESIA
ROGER COSTA-PAU


Antoni Albalat, Tractat del caos. Premi Festa d'Elx 2003. Tres i Quatre. València, 2004.
Dels dos decasíl·labs altius d'Ausiàs "Bullirà el mar com la cassola en forn, / mudant color e l'estat natural", Antoni Albalat (Castelló de la Plana, 1961) en treu la màxima següent: "Bullirà el xat com la cassola en forn, / mudant color la internet natural". A continuació, etziba un poema extens, no forçosament amorf, que resta clos entre l'origen i la fi d'un Inici de sessió: Fri Jan 04 21:06:34 2002 i d'un darrer Tancament de sessió: Fri Jan 04 23:23:54 2002. Així mateix, cada vers conté unes referències horàries inicials i una dada informàtica, combinada i combinatòria, de les entrades 02Sunami i 02FROID... D'aquesta manera s'inicia un tractat del caos que es desplega amb uns Poemes del Mont de Venus, subdividit en dues seccions, i una mena de lletania final titulada Poemes en prosa de l'Escola Olotina, en la qual, a redós d'una ironia que es vol contagiosa, el poeta passeja per les universalitats ocultes de tota ruralitat. Conviuen, així, en el volum, formes expressives diverses que, si bé transiten tot sovint per un caos intercurrent, també mostren una capacitat veloç de coincidència. Perquè la combinació constant i agosarada de llenguatges juga en la poesia d'Albalat un paper bàsic a l'hora de plantejar unes intencions de discurs expansiu i alhora íntegre de l'existència: és des de la realitat múltiple que el poeta, que l'artista, entra en la direcció sumatòria del pensament. El cal·ligrama, el poema visual, el poema en prosa, el haikú, a voltes el poema gràfic, dins un desordre aparent monumental... són mirall l'un de l'altre; s'intercomuniquen en la seva essència, i des de la seva singularitat, per esdevenir conjunt. Un cop més, sura la idea que el caos no representa, únicament, la resposta atàvica a l'ordre. I en tot cas: a quin ordre? O de quin caos?...Junt amb llibres seus anteriors -Llibre dels grills (1997), Llibre de voliaines, dit també Versos de la pedra seca (1999), i Els peus de la boira (2001)- Tractat del caos se suma a la projecció d'una escriptura poètica singular que abraça la representació experimental i la discursiva i que parteix d'estètiques avantguardistes i de tradició oriental, a més de la incorporació informàtica que prové de les incursions personals en el món del disseny gràfic. En aquest trajecte, Albalat ha anat impregnant la seva obra, al llarg del temps, de textures i gustos que van des d'un Cesare Pavese, d'un Edgar Allan Poe i d'un René Char fins a d'altres creadors de la vena de Joan Brossa, Lu Xun i Josep Palau i Fabre.

Hagiografia del Wuniatu

  • Sóc Wuniatu
  • Sóc a Wallis & Futuna
  • Les meues dades personals no tenen cap interès o són d'interès molt baix
La meua vida i miracles
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from wuniatu. Make your own badge here.
Powered by Blogger
and Blogger Templates