Pam! Pam! Aeroclub!, El Blog del Wuniatu" /> Pam! Pam! Aeroclub! | El Blog del Wuniatu" />

« Home | La ràfia » | El mío es peor » | Dopatge municipal » | Los Cinco tornen a l'atac » | Jocs florals » | Meduses » | Flors i fruites » | Romanesos » | Castelloneros de soja » | Matildo » 

dimarts, de juny 21, 2005 

Pam! Pam! Aeroclub!

Plou i fa sol i les bruixes es nirlindinguen. O plou i no fa sol i les bruixes no es nirlindinguen. Què sabem, nosaltres, pobres mortals? Fa un temps estrany i es veu que convida a escriure. Una benvolguda lectora, que vol mantenir l’anomoniato, m’envia una carta perquè la reproduïsca en la columneta, i una servidora, com creu que el contingut està bé i és tope nirlindingui, us la col·loca aquí mateix (i a més m’estalvie d’escriure l’article):
«Senyor Albalat. M’adrece a vostè perquè com és de la ironia vitriòlica, quasi fitosanitària, potser pot publicar aquesta missiva en la seua secció, ja que en algun altre lloc de Levante de Castelló, igual queda molt destarifada. Com que vostè manifesta reiteradament el seu suport als/les moniatos/es que existim al món, li pregue que es faça ressò d’una proposta que em volta pel cap. A més, com que vostè no entén de futbol, potser li faig un favor i li augmente la parròquia ara que el CD Castelló està de moda. Perquè, vostè no parla mai de futbol i hauria de fer-ho de tant en tant.
Jo havia pensat, si em permet dir-ho, que el CD Castelló, ara que pareix que puga passar de Segona B a Segona A i de Segona A a l’Aleph Zero, que, com diu el nostre Pregó, “no volem ambicions estretes”; i l’equip hauria d’adaptar-se a la modernitat economicosocial i cultural, així com ludicorecreativamusical amb que la nostra província està acarant el nou segle, mil·lenni i papat. La primera mesura que vull proposar perquè me la publique és que el CD Castelló es canvie el nom. Ja sé que pot semblar estrafolaro i forassenyat; però, deixem explicar-li-ho a vostè, perque vostè, si li pareix bé, faça de missatger plomat de la meua cabòria. Jo crec que ara que les voladures de l’Aeroport de la Vilanova —Pataboouuum! Pataboouuum! Pataboouuum!— avancen a bon ritme, el CD Castelló hauria d’adaptar-se a aquests canvis que refimflaran en benefici de tota la nostra societat. I si l’Atlètic de Madrid fins l’any 1940 es deia Atlético Aviación, i ara ja no ho gasta, això de l’aviació; el CD Castelló podria dir-se ara, per exemple: CD Aviación del Azahar, FC Playas del Aviador, Aguiluchos Galácticos Drin Tim o Vilanova Estorninos Airlines SAD. No sé, si troben algun altre nom millor, li’l posen vostès. Jo només faig algunes propostes, senyor Albalat. Així, el CD Castelló faria propaganda del que serà la infraestructura més important d’aquest segle i la que traurà la nostra província del seu crònic dèficit d’infraestructures o empastres d’infraestructures, com ara la nova estació, que, si ho recorda, es va empantanar als quatre dies d’inaugurada i ara diuen que no hi cabrà l’AVE, mire vostè si té c****** la cosa! Endemés, el CD Castelló, passarà del blanc i negre al color, i ara, ja definitivament, al technicolor!
Amb el nom canviat, no cal canviar els colors de la samarreta, que podria patrocinar-la alguna marca industrial de campanetes, com el Cebralín® o les Galetes Oreo® que també són albinegres. Així, els avions i avionetes de l’aeroport, i de la costa de Azahar, per extensió, es podien pintar del mateix color i l’albinegrisme seria la marca corporativa i identificadora de l’aeroport. Perquè aquí ja sabem que, en ser albinegre, botifarra. Si ho publica, per favor, senyor Albalat, deixe clar que no vull ofendre ningú amb açò de la botifarra. Recorde que les botifarres d’arròs o de ceba, o les mesclades, de tota la vida, com les d’Atzeneta o de Vistabella (dit siga de pas que Vistabella té aeroport i va ser el primer aeroport de la província, per això el CD Castelló també es podria dir Legión Gondor CF) són negres i l’arròs o la ceba, blancs. Per tant, una botifarra és, en essència noumènica i, per definició, albinegra. Així que, lluny d’ofendre, la botifarra és l’humil homenatge a les essències i glòries esportives de ca nostra i, alhora, podria esdevenir el menú del catèring de la nostra flota aerotransportada: el blanc i negre volador, que es podria complementar amb pebrereta fregida o no, ad libitum.
A més, senyor Albalat, si pintem els avions en blanc i negre, seran com les zebres i si ja tenim estruços al pla de la Vall d’Alba-Cabanes, doncs així hi ha una exòtica coherència interna. Pense vostè, per exemple que les actuals avionetes que tenim al Grau per apagar incendis se’n diuen Dromaders que, en polonès, vol dir dromedari. I és millor tenir zebres que dromedaris, perquè els dromedaris són animals del desert i aquí l’únic desert que tenim és el Desert de les Palmes, que és desert, pel seu isolament que convida a l’enlairament místic i no perquè siga un sorral erm. Ítem més, un dromedari és quasi un camell i aquí no volem traficants de drogues. És més bonica la zebra, que és més pareguda al cavall o a la burra ibèrica que hem de preservar o a les haques andorranes, tan apreciades en les nostres tradicions populars com el “tiro y arrastre”. Per tot açò, senyor Albalat, què li pareix aquesta proposta? Com a castelloneros, hem d’apostar fort pels avions i no pels submarins, no li sembla? El CD Castelló, ha de renovar-se ara que s’enlaira com l’aguilutxo cenizo (o deuria dir malastruc?) i ara també que al ficus de Maria Agustina li han pegat una esporgada que l’han deixat més en bragues que a alguna miss; amb logotip motero i tot (les bragues, vull dir). Moltes gràcies, sr. Albalat i disculpe el valuós temps que li he robat a un moniato tan poètic com vostè. Suya afectadíssima que lo és, etc. Rebeca de M.».
Aquesta és la carta, si he trencat l’anonimat és perquè crec que un hom o una don han de ser responsables del seus escrits i no signar-los amb pseudònims o nirlindinguis per l’estil. Que després et trobes algun juntalletres (que no tindrà l’honor de la negreta) pel carrer i diu que no mai donem la cara, i això que una servidora signa els seus articles amb fotet i tot... No sé jo què serà donar la cara... Potser és català i per això no ho entenc...

Article del 12 de juny de 2005

Hagiografia del Wuniatu

  • Sóc Wuniatu
  • Sóc a Wallis & Futuna
  • Les meues dades personals no tenen cap interès o són d'interès molt baix
La meua vida i miracles
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from wuniatu. Make your own badge here.
Powered by Blogger
and Blogger Templates