Lowell i la desorientació familiar, El Blog del Wuniatu" /> Lowell i la desorientació familiar | El Blog del Wuniatu" />

« Home | Xirrip, xirrip! (Els estornells) » | Despensa del valencià » | Botànica urbana i funerària » | Una làpida » | Moniatoplàsties » | Un llibre de cuina » | El retorn de mon tio Toni, el Danonero » | Tres_granotes.jpg  » | Tres granotes, mare, tiene l'arbolé » | condensaci  » 

dissabte, de febrer 19, 2005 

Lowell i la desorientació familiar

El poeta nord-americà Robert Lowell es va convertir al catolicisme en 1940. Segons explica Amalia Rodríguez Monroy, en l’antologia lowelliana «Por los muertos de la Unión y otros poemas» (en traducció conjunta amb José Agustín Goytisolo). Aquest poeta de Boston, diu Amalia Rodríguez: «Un año antes había contraído matrimonio con la escritora Jean Stafford, sureña, desde luego, y católica. Como ocurre a menudo con el converso, la religiosidad de Lowell adquirió entonces tintes de un fanatismo que rayaba lo patológico. Prohibió la lectura de periódicos y de autores que no fueran el puñado de clásicos aceptables para él, se rezaba el rosario varias veces al día y se impuso un régimen de castidad en el matrimonio». Això no obstant, no fou problema perquè, anys després, Lowell se separara de l’escriptora, deixés de costat el matrimoni i escrigués, fins i tot, un poema titulat «El nihilista com a heroi».
Sobta, tanmateix que, casat i tot imposara «un régimen de castidad en el matrimonio», quan tots sabem que l’home, catòlic o no, sol ser com les bessones hongareses del llibre «Gònades tibants» de Miquel Palomero, çò és, esclau del seu vilero. Fins i tot crec recordar que algun text sagrat beneeix la unió d’home i dona (de les granotes no diu res) amb allò de «dejará el hombre a su padre y a su madre, etc., etc». Sorprèn, per tant, que en una unió beneïda intente imposar-se la castedat, perquè si comencem aixina, l’espècie humana acabarà per extingir-se i els estornells (Sturnus vulgaris) i les panderoles roges voladores (Periplaneta americana), espècies emblemàtiques de Castelló de la Plana, dominaran la terra i alguns es fossilitzaran i uns altres no. Res d’això, però, importarà ja.
Ve tot açò a conte que, ui! cof! cof! cof! (disculpe el lector o lectora però és que m’he refredat, no s’acoste tant al periòdic, per favor, no m’agradaria contagiar-li-ho). Doncs deia que ve tot açò a conte perquè furgant en la pàgina web del Bisbat Sogorb-Castelló-La Vall d’Alba, podem arribar al COF: «Centro Diocesano de Orientación Familiar» (http://www.obsegorbecastellon.es/cof/cof.htm) des d’on accedirem al virtuós enllaç: «Otros servicios de atención a la familia y a la vida», que es divideix en dues seccions: «Siervas de la pasión» (sic), de les quals parlarem en un altre article, i «Métodos naturales de regulación de la fertilidad humana» que ens condueix, directament, a l’adreça electrònica: http://www.esglesia.org/metodos.htm. Podeu clicar amb el vostre ratolí si no us ho creieu (cliqueu al vostre ordinador, no sigueu brètols, que els diaris de paper encara no estan connectats a la xarxa) i el que trobareu serà el següent (copie i enganxe tal qual, perquè és interessant conèixer els mètodes naturals de regulació de la fertilitat humana, no siga que es produïsca un baby-boom que ens porte a tots i totes a l’atur. Així, llegim: «No se encuentra la página. Puede que se haya quitado la página que está buscando, que haya cambiado su nombre o que no esté disponible temporalmente. Pruebe lo siguiente: Si escribió la dirección de la página en la barra de direcciones, compruebe que la ha escrito correctamente. Abra la página principal www.esglesia.org y busque vínculos a la información que desee. Haga clic en el botón Atrás para probar con otro vínculo. HTTP 404 – File not found. Servicios de Internet Information Server. Información técnica (para personal de soporte). Más información: Soporte técnico de Microsoft». O siga, que res de res. Per què, a més, si obrim l’enllaç www.esglesia.org, ix una pàgina amb la bandera espanyola, la senyera quatribarrada (aquests tampoc creuen en el valencià), la bandera d’Anglaterra, la de França i la d’Itàlia. Aquí hi ha un servei a través del qual es poden enviar consultes. Provem-ho. Introduïsc literalment: «Métodos naturales de regulación de la fertilidad humana» i envie la consulta amb el clic preceptiu... Respon: «Resultado de la búsqueda: Enlaces Encontrados: 0». O siga, que, de moment no hi ha mètodes d’aquest tipus i tampoc opcions per a les famílies que vulguen viure d’acord amb aquests principis religiosos i d’acord amb els principis de la seua biologia humana sense esdevenir una metàfora conilliana. Quina tristor! Hauran de fer com Robert Lowell durant el seu primer matrimoni, encara que després escrigués: «There are no Mayflower/screwballs in the Catholic Church». O sí, no mai se sap.

Article del 28 de novembre de 2004

Hagiografia del Wuniatu

  • Sóc Wuniatu
  • Sóc a Wallis & Futuna
  • Les meues dades personals no tenen cap interès o són d'interès molt baix
La meua vida i miracles
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from wuniatu. Make your own badge here.
Powered by Blogger
and Blogger Templates